Askartelun ihmeelliseen maailmaan paneutumista ja sieltä tekemieni löytöjen jakamista

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!

Kiireiden ja teknisten ongelmien takia on tämän tuoreen blogin kirjoittelu jäänyt hieman vähemmälle. Pahoittelut siitä. Tässä on hauska ohje, jota voi vielä näin pääsiäisen aikaan kokeilla :) Materiaaleja varmasti löytyy!

Hauskan pörröisen pallon saat päällystämällä arkartelupallon tai tyhjäksi puhalletun kananmunan pajunkissoilla! Ohje löytyy myös Kodin Pellervo 3/2013 -lehdestä.

Vaihe 1:
Ota kananmuna tai askarteluun soveltuva pallo. Pallon pitää olla sellainen, että liima tarttuu sen pintaan. Kananmunan saat puhallettua tyhjäksi kun teet munaan vastakkaisiin päihin pienet reijät esimerkiksi veistä ja hammastikkua apuna käyttäen. Puhalla toisesta reijästä ja huomaat, että vaikka reikä onkin vain muutaman millimetrin levyinen, munan sisus alkaa valua toisesta päästä. Puhalla sisus kokonaan ulos ja puhdista muna hanan alla. Munan sisusta vois myös koittaa pestä valuttamalla vettä sisälle, pyörittelemällä vettä ja jälleen puhaltamalla vedet ulos.

Vaihe 2:
Pajunkissoja on hyvä olla monen kokoisia ja paljon. On parempi kerätä oksia paljon kuin joutua lähtemään hakemaan niitä uudestaan lisää :) Nypi kissat astiaan, josta ne on helppo noukkia.

Vaihe 3:
Aloita kissojen liimaaminen EriKeeperillä tms. munan tai pallon päälle keskeltä tekemällä munalle "vyö". Hammastikku on kätevä liiman levittämisessä. Aloita käyttämällä isompia kissoja. Etene kierros kierrokselta kohti kärkiä ja siirry pikku hiljaa pienempiin kissoihin. Näin päällysteestä tulee siisti. Laita kissat edelliseen kierrokseen nähden hieman lomittain ja pyri peittämään kissojen kannat. Anna pehmoisen pallon kuivua rauhassa.

Pallo on valmis ja hauskan koristeen voi laittaa esimerkiksi oikeiden suklaamunien sekaan. Paitsi tietysti, jos herkut on jo syöty ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti